06:50 24 Қазан 2021
Тікелей эфир
  • USD426.32
  • EUR496.24
  • RUB6.04
Денсаулық
Қысқа сілтеме алу
808 0 0

Бұл өнімдерді анда-санда ысытып жеуге болады. Алайда үнемі әдетке айналдыруға болмайды

НҰР-СҰЛТАН, 24 қыркүйек — Sputnik. Кейбір өнімдер ысытқан соң қауіпті болады. Диетолог, нутригенетик Ольга Лушникова Sputnik радиосына қандай тағамды пісіре сала немесе тек суық күйінде жеуге болатынын айтып берді.

"Жұмыртқа, саңырауқұлақ, сарымсақ, кез келген ет, қызылша, күріш, асжапырақ сынды өнімдерді жылытуға болмайды. Олардың құрамындағы нитраттар нитрозаминге алмасады. Ал олар канцероген саналады, улы болып кетуі мүмкін", – деді Лушникова.

Бұл өнімдерді анда-санда ысытып жеуге болады. Алайда үнемі әдетке айналдыруға болмайды.

"Мысалы, піскен ет келесі күнге қалса, суық күйінде жеген жөн. Салат немесе сэндвичке қосуға болады. Пластик ыдыста ысытпау керек", – деді диетолог.

Алайда асқазан-ішек жолы сырқаты барларға суық тағам жемегені дұрыс.

Оқи отырыңыз: 

Тақырып бойынша

Аспаз тағамды Қадыровтың үстіне төңкеріп ала жаздады – ыңғайсыз сәттің видеосы
Кез келген үстелден табылады: Дәрігер өлімге әкелетін тағамды атады
Мамандар бауыр үшін қауіпті жеті тағамды атады
Жеуге болмайды – ғалымдар миды зақымдайтын тағамды атады
Дәрігер ыстықта қандай тағамды жеу қауіпті екенін айтты
Кілт сөздер:
зиянды тағамдар
Загрузка...

Басты тақырып