Денсаулық

Суық күйінде жеу керек – қандай тағамды ысытуға болмайды

CC0 / StockSnap / Салат
Салат - Sputnik Қазақстан, 1920, 24.09.2021
Жазылу
Yandex newsTelegram
Бұл өнімдерді анда-санда ысытып жеуге болады. Алайда үнемі әдетке айналдыруға болмайды

НҰР-СҰЛТАН, 24 қыркүйек — Sputnik. Кейбір өнімдер ысытқан соң қауіпті болады. Диетолог, нутригенетик Ольга Лушникова Sputnik радиосына қандай тағамды пісіре сала немесе тек суық күйінде жеуге болатынын айтып берді.

"Жұмыртқа, саңырауқұлақ, сарымсақ, кез келген ет, қызылша, күріш, асжапырақ сынды өнімдерді жылытуға болмайды. Олардың құрамындағы нитраттар нитрозаминге алмасады. Ал олар канцероген саналады, улы болып кетуі мүмкін", – деді Лушникова.

Бұл өнімдерді анда-санда ысытып жеуге болады. Алайда үнемі әдетке айналдыруға болмайды.

"Мысалы, піскен ет келесі күнге қалса, суық күйінде жеген жөн. Салат немесе сэндвичке қосуға болады. Пластик ыдыста ысытпау керек", – деді диетолог.

Алайда асқазан-ішек жолы сырқаты барларға суық тағам жемегені дұрыс.

Оқи отырыңыз: 

Жаңалықтар
0