https://sputnik.kz/20251103/kardiologtar-zhurek-zhumysyn-zhaqsartatyn-tagamdardy-atady-58294617.html
Кардиологтар жүрек жұмысын жақсартатын тағамдарды атады
Кардиологтар жүрек жұмысын жақсартатын тағамдарды атады
Sputnik Қазақстан
Кардиолог Дариуш Мозаффарянның айтуынша зәйтүн майы холестерин деңгейін төмендетуге көмектеседі 03.11.2025, Sputnik Қазақстан
2025-11-03T08:00+0500
2025-11-03T08:00+0500
2025-11-03T08:00+0500
диета
диетолог
жүрек
дәрігер
https://sputnik.kz/img/1302/54/13025480_0:67:1280:787_1920x0_80_0_0_5df3e78954387838f44d9ee5eaf0ebc8.jpg
АСТАНА, 29 қазан – Sputnik. Кардиологтар әрдайым тамақтанудың жүрек жұмысына әсері туралы айтып, ішер асты мұқият таңдауға кеңес береді, деп хабарлайды Sputnik Қазақстан. Today-дің мәліметінше дәрігер-кардиологтар науқастарға күнделікті ас мәзіріне сұлы жармасын, салаттарды, майсыз ақуыз көздерін, йогуртты, дәнді дақылдардан жасалған өнімдерді, жемістер мен көкөністерді көбірек қосуға кеңес береді.Алайда кардиологтар өздерінің негізгі тағамына ерекше жақсы көріп қосатын бір ингредиент бар — ол басты май көзі ретінде қолданылатын зәйтүн майы.Зәйтүн майы – жүрек саулығына зор пайдасы бар жерорта теңізі диетасының негізгі өнімі.Диетологтардың айтуынша, зәйтүн майы "жаман" холестерин деңгейін төмендетуге көмектесетін қанықпаған майларға, сондай-ақ жасушаларды зақымданудан қорғайтын антиоксиданттарға бай.Зәйтүн майы – ең дәмді және қоректік заттарға бай пайдалы май түрі, себебі ол көп өңделмейді.Мамандар күніне шамамен 2 ас қасық май тұтынуға кеңес береді.
https://sputnik.kz/20250926/dietolog-nelikten-tangy-asqa-shuzhyq-zheuge-bolmaytynyn-aytty-57194051.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2025
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/1302/54/13025480_72:0:1209:853_1920x0_80_0_0_301d53bb85f8c493116e46b2f14ce602.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
диета, диетолог, жүрек, дәрігер
диета, диетолог, жүрек, дәрігер
Кардиологтар жүрек жұмысын жақсартатын тағамдарды атады
Кардиолог Дариуш Мозаффарянның айтуынша зәйтүн майы холестерин деңгейін төмендетуге көмектеседі
АСТАНА, 29 қазан – Sputnik. Кардиологтар әрдайым тамақтанудың жүрек жұмысына әсері туралы айтып, ішер асты мұқият таңдауға кеңес береді, деп хабарлайды
Sputnik Қазақстан.
Today-дің мәліметінше дәрігер-кардиологтар науқастарға күнделікті ас мәзіріне сұлы жармасын, салаттарды, майсыз ақуыз көздерін, йогуртты, дәнді дақылдардан жасалған өнімдерді, жемістер мен көкөністерді көбірек қосуға кеңес береді.
Алайда кардиологтар өздерінің негізгі тағамына ерекше жақсы көріп қосатын бір ингредиент бар — ол басты май көзі ретінде қолданылатын зәйтүн майы.
"Кешкі аста пайдалы майларды көбірек пайдалану маңызды", — дейді Бостондағы Тафтс университетінің кардиологы Дариуш Мозаффарян.
Зәйтүн майы – жүрек саулығына зор пайдасы бар жерорта теңізі диетасының негізгі өнімі.
Диетологтардың айтуынша, зәйтүн майы "жаман" холестерин деңгейін төмендетуге көмектесетін қанықпаған майларға, сондай-ақ жасушаларды зақымданудан қорғайтын антиоксиданттарға бай.
Зәйтүн майы – ең дәмді және қоректік заттарға бай пайдалы май түрі, себебі ол көп өңделмейді.
Мамандар күніне шамамен 2 ас қасық май тұтынуға кеңес береді.