https://sputnik.kz/20240721/galymdar-zhurekke-en-paydaly-susyndy-anyqtady-45553324.html
Ғалымдар жүрекке ең пайдалы сусынды анықтады
Ғалымдар жүрекке ең пайдалы сусынды анықтады
Sputnik Қазақстан
Газдалған және алкогольді сусындар жүрек ауруының қаупін арттырады 21.07.2024, Sputnik Қазақстан
2024-07-21T09:57+0500
2024-07-21T09:57+0500
2024-07-21T10:17+0500
шай
ғалымдар
https://sputnik.kz/img/1163/65/11636560_0:41:1280:761_1920x0_80_0_0_28cb8d99c0155ebbf755de03b8899ab6.jpg
АЛМАТЫ, 21 шілде – Sputnik. Австралиядағы Жаңа Оңтүстік Уэльс университетінің ғалымдары көк шайдың адам жүрегі үшін ең пайдалы сусын екенін анықтады. Зерттеу нәтижесі Current Developments in Nutrition журналында жарияланды, деп хабарлады The Sun газеті.Ғалымдар шай, кофе, алкоголь, сода, энергетиктер мен жеміс шырындарының ағзаға әсерін зерттеді. Көк шай жүрекке пайдасы мол жалғыз сусын болып шықты.Ұзақ уақыт бойы шай ішкен адамдарда жүрек-қан тамырлары ауруларынан кенеттен қайтыс болу қаупі 19%-ке төмендеген.Ғалымдар шай жапырақтарында антиоксидант ретінде әрекет ететін полифенол бар екенін атап өтті. Олар қандағы зиянды заттарды шығаруға көмектеседі. Бұл жасушаларды зақымданудан қорғайды, сонымен қатар күйзелісті төмендетіп, зат алмасуды жақсартады.Кофе де жүрек ауруының қаупін азайтады, бірақ ер адамдар үшін ғана пайдалы.Ал газдалған және алкогольді сусындар жүрек ауруының қаупін арттырады.
https://sputnik.kz/20190705/darigerler-diabet-pen-qaterli-isiktin-aldyn-alatyn-onimdi-atady-10831654.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/1163/65/11636560_106:0:1175:802_1920x0_80_0_0_7b064fe4e1a9ddb00d7f15be0fa20fb2.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
шай, ғалымдар
Ғалымдар жүрекке ең пайдалы сусынды анықтады
09:57 21.07.2024 (жаңартылды: 10:17 21.07.2024) Газдалған және алкогольді сусындар жүрек ауруының қаупін арттырады
АЛМАТЫ, 21 шілде – Sputnik. Австралиядағы Жаңа Оңтүстік Уэльс университетінің ғалымдары көк шайдың адам жүрегі үшін ең пайдалы сусын екенін анықтады. Зерттеу нәтижесі Current Developments in Nutrition журналында жарияланды, деп хабарлады The Sun газеті.
Ғалымдар шай, кофе, алкоголь, сода, энергетиктер мен жеміс шырындарының ағзаға әсерін зерттеді. Көк шай жүрекке пайдасы мол жалғыз сусын болып шықты.
Ұзақ уақыт бойы шай ішкен адамдарда жүрек-қан тамырлары ауруларынан кенеттен қайтыс болу қаупі 19%-ке төмендеген.
Ғалымдар шай жапырақтарында антиоксидант ретінде әрекет ететін полифенол бар екенін атап өтті. Олар қандағы зиянды заттарды шығаруға көмектеседі. Бұл жасушаларды зақымданудан қорғайды, сонымен қатар күйзелісті төмендетіп, зат алмасуды жақсартады.
Кофе де жүрек ауруының қаупін азайтады, бірақ ер адамдар үшін ғана пайдалы.
Ал газдалған және алкогольді сусындар жүрек ауруының қаупін арттырады.