https://sputnik.kz/20230719/zhazgy-layfkhak-damdi-qarbyzdy-qalay-tandauga-bolady-36809741.html
Жазғы лайфхак: дәмді қарбызды қалай таңдауға болады
Жазғы лайфхак: дәмді қарбызды қалай таңдауға болады
Sputnik Қазақстан
АСТАНА, 15 шілде – Sputnik. Піскен әрі шырынды қарбызды қалай дұрыс таңдау керектігі туралы ИноСМИ порталы жазды. 19.07.2023, Sputnik Қазақстан
2023-07-19T07:00+0500
2023-07-19T07:00+0500
2023-07-19T07:00+0500
қарбыз
https://sputnik.kz/img/07e4/07/16/14542681_0:48:1281:768_1920x0_80_0_0_be9a1edabc66ef50eaf146ba5b49823a.jpg
АСТАНА, 15 шілде – Sputnik. Піскен әрі шырынды қарбызды қалай дұрыс таңдау керектігі туралы ИноСМИ порталы жазды.Ең алдымен қарбыздың "құйрығына" қарау керек."Бұл өте маңызды сәт. Оны ажыратуды үйреніп алсаңыз, дәмді қарбызды оңай таңдап аласыз. Сонымен, түзу құйрық – "ұл" қарбыз, оның тұқымы көбірек және анағұрлым сулы болады. Қарбыздың "қыз" екенін білдіретін иілген және кеуіп қалған "құйрықты" іздеңіз, мұнай жеміс тәтті және шырынды болады", - дейді мамандар.Екінші әдіс – қарбыздың "кіндігіне" қараңыз: ол неғұрлым үлкен болса, соғұрлым қабығы жұқа, дәмді болады.Үшінші амал – жидекті екі рет шертіп көріңіз: егер қатты дыбыс шықса, онда ішінде шырын мен жұмсақ жері көп деген сөз, ал керісінше болса, онда қарбыз піспеген немесе сулы.
https://sputnik.kz/20230710/midyn-zhumysyn-zhaqsartatyn-paydaly-tagamdar-36631504.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e4/07/16/14542681_96:0:1183:815_1920x0_80_0_0_92dbcc195c747ec9576cabce299856f3.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
қарбыз
Жазғы лайфхак: дәмді қарбызды қалай таңдауға болады
АСТАНА, 15 шілде – Sputnik. Піскен әрі шырынды қарбызды қалай дұрыс таңдау керектігі туралы
ИноСМИ порталы жазды.
Ең алдымен қарбыздың "құйрығына" қарау керек.
"Бұл өте маңызды сәт. Оны ажыратуды үйреніп алсаңыз, дәмді қарбызды оңай таңдап аласыз. Сонымен, түзу құйрық – "ұл" қарбыз, оның тұқымы көбірек және анағұрлым сулы болады. Қарбыздың "қыз" екенін білдіретін иілген және кеуіп қалған "құйрықты" іздеңіз, мұнай жеміс тәтті және шырынды болады", - дейді мамандар.
Екінші әдіс – қарбыздың "кіндігіне" қараңыз: ол неғұрлым үлкен болса, соғұрлым қабығы жұқа, дәмді болады.
Үшінші амал – жидекті екі рет шертіп көріңіз: егер қатты дыбыс шықса, онда ішінде шырын мен жұмсақ жері көп деген сөз, ал керісінше болса, онда қарбыз піспеген немесе сулы.