https://sputnik.kz/20230515/dietolog-en-ziyandy-zhemis-shyryndaryn-atady-34869186.html
Диетолог ең зиянды жеміс шырындарын атады
Диетолог ең зиянды жеміс шырындарын атады
Sputnik Қазақстан
АСТАНА, 15 мамыр – Sputnik. Диетолог Татьяна Залетова Sputnik радиосына берген сұхбатында жеміс шырынынан жасалған ең зиянды сусындарды атады. 15.05.2023, Sputnik Қазақстан
2023-05-15T07:01+0500
2023-05-15T07:01+0500
2023-05-15T07:01+0500
жеміс шырыны
диетолог
диета
https://sputnik.kz/img/old/835/15/8351541_0:160:3072:1888_1920x0_80_0_0_d1ef2264609cb19374ac5c9d15a38a49.jpg
АСТАНА, 15 мамыр – Sputnik. Диетолог Татьяна Залетова Sputnik радиосына берген сұхбатында жеміс шырынынан жасалған ең зиянды сусындарды атады.Оның айтуынша, ананас, шабдалы немесе тропикалық жемістердің қоспасы сияқты гликемия индексі жоғары жемістерден жасалған шырындар едәуір қауіпті."Жоғары гликемиялық индекс бөлінетін инсулиннің көлемін арттырады, сонымен қатар ашығу сезімін тудырып, басқа тағамдарды көптеп тұтынуға себеп болады, соның салдарынан майлы тіндер артық түзіледі", - деді Залетова.Маман дұрыс тамақтану қағидаларын ұстанатын адамдар семіздікке әкелетін шырындарды емес, жемістерді қолданғаны дұрыс екенін атап өтті.Диетолог әсіресе өнеркәсіптік өндірістің балшырындары зиянды екенін ескертті, өйткені олардың құрамына қант қосылған.
https://sputnik.kz/20230505/nutritsiolog-kuni-boyy-sergek-zhuruge-komektesetin-azyq-tulikti-atady-34540292.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/old/835/15/8351541_172:0:2901:2047_1920x0_80_0_0_4d9a953a9f81b3b6a2c2c62de5f92b94.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жеміс шырыны, диетолог, диета
жеміс шырыны, диетолог, диета
Диетолог ең зиянды жеміс шырындарын атады
АСТАНА, 15 мамыр – Sputnik. Диетолог Татьяна Залетова Sputnik радиосына берген сұхбатында жеміс шырынынан жасалған ең зиянды сусындарды атады.
Оның айтуынша, ананас, шабдалы немесе тропикалық жемістердің қоспасы сияқты гликемия индексі жоғары жемістерден жасалған шырындар едәуір қауіпті.
"Жоғары гликемиялық индекс бөлінетін инсулиннің көлемін арттырады, сонымен қатар ашығу сезімін тудырып, басқа тағамдарды көптеп тұтынуға себеп болады, соның салдарынан майлы тіндер артық түзіледі", - деді Залетова.
Маман дұрыс тамақтану қағидаларын ұстанатын адамдар семіздікке әкелетін шырындарды емес, жемістерді қолданғаны дұрыс екенін атап өтті.
Диетолог әсіресе өнеркәсіптік өндірістің балшырындары зиянды екенін ескертті, өйткені олардың құрамына қант қосылған.