https://sputnik.kz/20220213/pisirer-aldynda-zhuuga-bolmaydy-22745587.html
Қандай өнімдерді пісірер алдында жууға болмайды
Қандай өнімдерді пісірер алдында жууға болмайды
Sputnik Қазақстан
Суық су дәмді бұзып қана қоймай, сонымен қатар қауіпті бактериялардың таралуына себеп болады 13.02.2022, Sputnik Қазақстан
2022-02-13T10:38+0500
2022-02-13T10:38+0500
2022-02-13T10:52+0500
денсаулық
өнімдер
тамақ пісіру
https://sputnik.kz/img/old/883/65/8836522_0:314:1789:1320_1920x0_80_0_0_4ef15a3ede93fea1ce65cfc77be1e961.jpg
НҰР-СҰЛТАН, 13 ақпан — Sputnik. Етті пісірер алдында сумен шаймаған дұрыс. Өйткені өнімнің бетінде қауіпті бактериялар болуы мүмкін, олар жуған кезде асүйге шашырап, адамның терісіне түседі.Зиянды микроорганизмдерді тек жоғары температура ғана жоя алады. Ет пісірер алдында сарапшылар ет шырынын майлыққа сіңіріп алуға кеңес береді. Осыдан кейін қолды сабынмен жуу керек.Кейбіреулер жұмыртқа пісірген кезде де жууға дағдыланған, деп жазады РЕН ТВ. Су кір мен бактерияларды жояды деп санайды. Алайда, мамандар жуған кезде қабығындағы барлық зиянды микроорганизм жұмыртқаның ішіне сіңіп кететінін айтады.Сондай-ақ, сарапшылар саңырауқұлақтарды ұзақ уақыт жумау керектігін алға тартып отыр. Өйткені олар суды тез сіңіреді. Сондықтан шайып, дереу қағаз сүлгімен сүрткен дұрыс.
https://sputnik.kz/20210902/salmaq-tastau-onim-18019916.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/old/883/65/8836522_0:146:1789:1488_1920x0_80_0_0_3b570053773e56be149423d9d54c87eb.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
өнімдер, тамақ пісіру
Қандай өнімдерді пісірер алдында жууға болмайды
10:38 13.02.2022 (жаңартылды: 10:52 13.02.2022) Суық су дәмді бұзып қана қоймай, сонымен қатар қауіпті бактериялардың таралуына себеп болады
НҰР-СҰЛТАН, 13 ақпан — Sputnik. Етті пісірер алдында сумен шаймаған дұрыс. Өйткені өнімнің бетінде қауіпті бактериялар болуы мүмкін, олар жуған кезде асүйге шашырап, адамның терісіне түседі.
Зиянды микроорганизмдерді тек жоғары температура ғана жоя алады. Ет пісірер алдында сарапшылар ет шырынын майлыққа сіңіріп алуға кеңес береді. Осыдан кейін қолды сабынмен жуу керек.
Кейбіреулер жұмыртқа пісірген кезде де жууға дағдыланған, деп жазады
РЕН ТВ. Су кір мен бактерияларды жояды деп санайды.
Алайда, мамандар жуған кезде қабығындағы барлық зиянды микроорганизм жұмыртқаның ішіне сіңіп кететінін айтады.
Сондай-ақ, сарапшылар саңырауқұлақтарды ұзақ уақыт жумау керектігін алға тартып отыр. Өйткені олар суды тез сіңіреді. Сондықтан шайып, дереу қағаз сүлгімен сүрткен дұрыс.