АСТАНА, 21 шілде – Sputnik. Таңғы ас ішпегендерде ерте өлім қаупі 11%-ке артады.
"Таңғы асты үнемі ішетіндермен салыстырғанда, одан бас тартатындардың мезгілсіз қайтыс болу қаупі 11% және жүрек-қан тамырлары ауруларынан көз жұму қаупі 40%-ке жоғары", - дейді мамандар.
Дәрігерлер таңғы ас қандай болуы керектігін айтты.
Таңертеңгілік тағамның төрт негізгі компоненті:
негізгі азық-түлік өнімдері (жарма сынды);
жұмыртқа, ет, балық;
сүт, соя;
жеміс пен көкөніс.
Мысалы: сүт қосылған сұлы жармасы, тұтас бидайдан жасалған шелпек, жаңғақтар, жұмыртқа, апельсин немесе қияр.