https://sputnik.kz/20230721/tangy-as-qanday-boluy-kerek---paydaly-kenes-36911877.html
Таңғы ас қандай болуы керек - пайдалы кеңес
Таңғы ас қандай болуы керек - пайдалы кеңес
Sputnik Қазақстан
АСТАНА, 21 шілде – Sputnik. Таңғы ас ішпегендерде ерте өлім қаупі 11%-ке артады. 21.07.2023, Sputnik Қазақстан
2023-07-21T08:02+0500
2023-07-21T08:02+0500
2023-07-21T08:02+0500
денсаулық
таңғы ас
https://sputnik.kz/img/07e5/0a/02/18301183_30:0:1251:687_1920x0_80_0_0_cf4cdc73273373107a46a1c472a8b131.jpg
АСТАНА, 21 шілде – Sputnik. Таңғы ас ішпегендерде ерте өлім қаупі 11%-ке артады.Дәрігерлер таңғы ас қандай болуы керектігін айтты.Таңертеңгілік тағамның төрт негізгі компоненті:Мысалы: сүт қосылған сұлы жармасы, тұтас бидайдан жасалған шелпек, жаңғақтар, жұмыртқа, апельсин немесе қияр.
https://sputnik.kz/20220611/tamaq-ishe-sala-zhatuga-bolmaydy-25471697.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e5/0a/02/18301183_182:0:1098:687_1920x0_80_0_0_a3f3f2a6895db51ee96aa9976627a6c5.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
таңғы ас
Таңғы ас қандай болуы керек - пайдалы кеңес
АСТАНА, 21 шілде – Sputnik. Таңғы ас ішпегендерде ерте өлім қаупі 11%-ке артады.
"Таңғы асты үнемі ішетіндермен салыстырғанда, одан бас тартатындардың мезгілсіз қайтыс болу қаупі 11% және жүрек-қан тамырлары ауруларынан көз жұму қаупі 40%-ке жоғары", - дейді мамандар.
Дәрігерлер таңғы ас қандай болуы керектігін айтты.
Таңертеңгілік тағамның төрт негізгі компоненті:
негізгі азық-түлік өнімдері (жарма сынды);
Мысалы: сүт қосылған сұлы жармасы, тұтас бидайдан жасалған шелпек, жаңғақтар, жұмыртқа, апельсин немесе қияр.