https://sputnik.kz/20240419/sarapshylar-eaeo-da-tagam-qospalarynyn-qauipsizdigin-saqtau-maselesin-talqylady-43769279.html
Сарапшылар ЕАЭО-да тағам қоспаларының қауіпсіздігін сақтау мәселесін талқылады
Сарапшылар ЕАЭО-да тағам қоспаларының қауіпсіздігін сақтау мәселесін талқылады
Sputnik Қазақстан
Еуразиялық экономикалық комиссия неліктен жаңартылған регламенттен 19 қоспаның алынып тасталғанын түсіндірді 19.04.2024, Sputnik Қазақстан
2024-04-19T14:52+0500
2024-04-19T14:52+0500
2024-04-19T14:52+0500
еаэо
https://sputnik.kz/img/07e5/06/1c/17469035_0:85:1620:996_1920x0_80_0_0_0ac7ad41aa05a7cff4c5119fb22c9a9c.jpg
АСТАНА, 19 сәуір – Sputnik. ЕЭК-те тағам қоспаларының, хош иістендіргіштердің және технологиялық құралдардың қауіпсіздігі бойынша техникалық регламентке өзгеріс енгізу бастамасын талқылауды Беларусь Мемлекеттік стандарты ұсынды, деп хабарлады комиссия.ЕЭК регламентке енгізілген өзгерістер оның ережелерінің 70%-на дейін қамтитынын еске салды. Жаңартылған құжат бойынша қалай жұмыс істеу керектігін түсіну үшін комиссияның техникалық реттеу және аккредиттеу департаменті семинар ұйымдастырды.Жетекші сала мамандарымен бірлесе отырып, Еуразиялық экономикалық комиссияның өкілдері ең өзекті мәселелерге түсініктеме берді. Оның ішінде 19 тағамдық қоспаның техникалық регламенттен алыну себептері, ет, сүт, кондитерлік өнімдерде консерванттар, бояғыштар, тәттілендіргіштер, қоюландырғыштарды пайдалану тәртібі жайлы айтылды."Жалпы уәкілетті органдар мен бизнес өкілдері 60-тан астам сұраққа түсініктеме берді. Семинар нәтижесінде белгілі бір жаңа талаптарды жүзеге асырудың бірыңғай тәсілдері бойынша консенсусқа қол жеткізілді", - деп атап өтті ЕЭК.
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e5/06/1c/17469035_90:0:1530:1080_1920x0_80_0_0_f4404d012e11ec727bdc740450ecbe82.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
еаэо
Сарапшылар ЕАЭО-да тағам қоспаларының қауіпсіздігін сақтау мәселесін талқылады
Еуразиялық экономикалық комиссия неліктен жаңартылған регламенттен 19 қоспаның алынып тасталғанын түсіндірді
АСТАНА, 19 сәуір – Sputnik. ЕЭК-те тағам қоспаларының, хош иістендіргіштердің және технологиялық құралдардың қауіпсіздігі бойынша техникалық регламентке өзгеріс енгізу бастамасын талқылауды Беларусь Мемлекеттік стандарты ұсынды, деп хабарлады комиссия.
ЕЭК регламентке енгізілген өзгерістер оның ережелерінің 70%-на дейін қамтитынын еске салды. Жаңартылған құжат бойынша қалай жұмыс істеу керектігін түсіну үшін комиссияның техникалық реттеу және аккредиттеу департаменті семинар ұйымдастырды.
"Семинарға Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекеттердің уәкілетті органдарының, салалық бизнес-қауымдастықтары мен ұйымдарының 170-тен астам өкілі қатысты", - делінген хабарламада.
Жетекші сала мамандарымен бірлесе отырып, Еуразиялық экономикалық комиссияның өкілдері ең өзекті мәселелерге түсініктеме берді. Оның ішінде 19 тағамдық қоспаның техникалық регламенттен алыну себептері, ет, сүт, кондитерлік өнімдерде консерванттар, бояғыштар, тәттілендіргіштер, қоюландырғыштарды пайдалану тәртібі жайлы айтылды.
"Жалпы уәкілетті органдар мен бизнес өкілдері 60-тан астам сұраққа түсініктеме берді. Семинар нәтижесінде белгілі бір жаңа талаптарды жүзеге асырудың бірыңғай тәсілдері бойынша консенсусқа қол жеткізілді", - деп атап өтті ЕЭК.