https://sputnik.kz/20231220/dietolog-tamyrda-qannyn-uyyp-qaluyna-akep-soqtyratyn-tagamdardy-atady-40285979.html
Диетолог тамырда қанның ұйып қалуына әкеп соқтыратын тағамдарды атады
Диетолог тамырда қанның ұйып қалуына әкеп соқтыратын тағамдарды атады
Sputnik Қазақстан
Тәттілер мен бұршақтарды көп мөлшерде тұтыну тромбозға әкелуі мүмкін, деп атап өтті дәрігер 20.12.2023, Sputnik Қазақстан
2023-12-20T07:00+0500
2023-12-20T07:00+0500
2023-12-20T07:12+0500
диетолог
қанның ұюы
https://sputnik.kz/img/07e7/09/13/38577063_0:28:2731:1564_1920x0_80_0_0_b918da885098c606939a85c6c48e3f46.jpg
АСТАНА, 20 желтоқсан – Sputnik. Диетолог Михаил Гинзбург қанды қоюландыратын және тамырда қанның ұюып қалуына әкеп соқтыратын тағамдарды атады. Оның айтуынша, тәттілерді, субөнімдерді (сойылған малдың ішкі ағзалары және кейбір бөліктері), бұршақдақылдарыназ мөлшерде тұтыну керек.Ал жаңа піскен нан, ақ нан және кондитерлік өнімдер қандағы глюкоза деңгейін көтеріп, ұйыған қанның пайда болуына әкелуі мүмкін.Дәрігер кейбір сусындардың зияны туралы да еске салды. Атап айтқанда, газдалған сусын, пакеттелген шырындар, морстар, тұздалған сусындар және алкоголь қанды қоюландырады.
https://sputnik.kz/20230912/dariger-aq-shashtyn-erte-zhasta-payda-bolu-sebebin-aytty-38349827.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e7/09/13/38577063_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_02913d8d62291a50912472c7c18ec3a8.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
диетолог, қанның ұюы
Диетолог тамырда қанның ұйып қалуына әкеп соқтыратын тағамдарды атады
07:00 20.12.2023 (жаңартылды: 07:12 20.12.2023) Тәттілер мен бұршақтарды көп мөлшерде тұтыну тромбозға әкелуі мүмкін, деп атап өтті дәрігер
АСТАНА, 20 желтоқсан – Sputnik. Диетолог Михаил Гинзбург қанды қоюландыратын және тамырда қанның ұюып қалуына әкеп соқтыратын тағамдарды атады. Оның айтуынша, тәттілерді, субөнімдерді (сойылған малдың ішкі ағзалары және кейбір бөліктері), бұршақдақылдарыназ мөлшерде тұтыну керек.
"Жануарлардың бауыры, бүйрегі мен жүрегі гемоглобинді көбейтіп, қанның қоюлануына әсер етеді. Өсімдік ақуыздарына бай үрмебұршақ (фасоль) пен асбұршақ (горох) та қанның тұтқырлығын арттырады", - деді дәрігер
aif.ru сайтына берген сұхбатында.
Ал жаңа піскен нан, ақ нан және кондитерлік өнімдер қандағы глюкоза деңгейін көтеріп, ұйыған қанның пайда болуына әкелуі мүмкін.
Дәрігер кейбір сусындардың зияны туралы да еске салды. Атап айтқанда, газдалған сусын, пакеттелген шырындар, морстар, тұздалған сусындар және алкоголь қанды қоюландырады.