https://sputnik.kz/20230403/dietolog-qant-dengeyin-qalypqa-keltiretin-tort-tagamdy-atady-33276616.html
Диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіретін төрт тағамды атады
Диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіретін төрт тағамды атады
Sputnik Қазақстан
АСТАНА, 28 наурыз – Sputnik. Америкалық диетолог Мэри Сабат қандағы қант деңгейіне оң әсер ететін төрт тағамды атады, деп жазды She Finds. 03.04.2023, Sputnik Қазақстан
2023-04-03T07:00+0500
2023-04-03T07:00+0500
2023-04-03T07:00+0500
қант диабеті
https://sputnik.kz/img/1302/54/13025480_0:67:1280:787_1920x0_80_0_0_5df3e78954387838f44d9ee5eaf0ebc8.jpg
АСТАНА, 28 наурыз – Sputnik. Америкалық диетолог Мэри Сабат қандағы қант деңгейіне оң әсер ететін төрт тағамды атады, деп жазды She Finds.Диетологтың айтуынша, қант деңгейін тұрақтандыру үшін жасұныққа бай тағамдарды таңдау керек. Ол мұндай тағамның бірі көмірсулардың қорытылуын бәсеңдетуге көмектесетін сұлы үлпегі екенін атап өтті. Сұлы үлпегін ақуыздармен және пайдалы майлармен біріктіру керек.Жапырақты көкөніс, асжапырақ және қырыққабат та қант деңгейін қалыпқа келтіреді. Сонымен қатар жаңғақтар мен пісте қанттың сіңуін баяулатады.Диетолог сондай-ақ ас қорытуға пайдалы ақуыз, май және пробиотиктер қосылған грек йогуртын тұтынуды ұсынды.
https://sputnik.kz/20221209/endokrinolog-temeki-qant-diabetine-shaldyqtyratynyn-aytty-30125899.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/1302/54/13025480_72:0:1209:853_1920x0_80_0_0_301d53bb85f8c493116e46b2f14ce602.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
қант диабеті
Диетолог қант деңгейін қалыпқа келтіретін төрт тағамды атады
АСТАНА, 28 наурыз – Sputnik. Америкалық диетолог Мэри Сабат қандағы қант деңгейіне оң әсер ететін төрт тағамды атады, деп жазды She Finds.
Диетологтың айтуынша, қант деңгейін тұрақтандыру үшін жасұныққа бай тағамдарды таңдау керек. Ол мұндай тағамның бірі көмірсулардың қорытылуын бәсеңдетуге көмектесетін сұлы үлпегі екенін атап өтті. Сұлы үлпегін ақуыздармен және пайдалы майлармен біріктіру керек.
Жапырақты көкөніс, асжапырақ және қырыққабат та қант деңгейін қалыпқа келтіреді. Сонымен қатар жаңғақтар мен пісте қанттың сіңуін баяулатады.
Диетолог сондай-ақ ас қорытуға пайдалы ақуыз, май және пробиотиктер қосылған грек йогуртын тұтынуды ұсынды.