https://sputnik.kz/20230325/auyzasharga-qanday-tagam-dayyndagan-zhon-33250834.html
Ауызашарға қандай тағам дайындаған жөн - 3 рецепт
Ауызашарға қандай тағам дайындаған жөн - 3 рецепт
Sputnik Қазақстан
АСТАНА, 24 наурыз – Sputnik. Құптан намазына дейін тойып тамақ жеме керек екені айтылады. Ең дұрысы, бірнеше кептірілген жеміс жеу немесе су ішу, тек намаздан... 25.03.2023, Sputnik Қазақстан
2023-03-25T10:23+0500
2023-03-25T10:23+0500
2023-03-25T10:45+0500
денсаулық
ауызашар
тәтті тағам
https://sputnik.kz/img/1384/85/13848553_0:105:2000:1230_1920x0_80_0_0_62f9d64e258daa70c9f1aa0411ca72ef.jpg
АСТАНА, 24 наурыз – Sputnik. Құптан намазына дейін тойып тамақ жеме керек екені айтылады. Ең дұрысы, бірнеше кептірілген жеміс жеу немесе су ішу, тек намаздан кейін ғана тамақ жеу керек. Sputnik Өзбекстан асқазанда ауырлық тудырмайтын, бірақ ағзаға барлық қажетті дәрумен мен минерал беретін үш рецепт ұсынды.Маринадталып пісірілген балықҚұрамы:ПісіруБалықты тазалап, құрғатып, кесіңіз. Қаймақ, үгітілген зімбір тамыры, сарымсақ, зәйтүн майы және дәмдеуіштерді араластырыңыз.Балықты маринадтап, жарты сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін фольгаға орап, пеште 200 градуста 30 минут пісіріңіз. Дайын балыққа шөп себіңіз.Тауық котлетіҚұрамы:ПісіруПиязды ұсақтап тураңыз. Тауық етін кесіп, пияз және басқа ингредиенттерді қосыңыз. Табаға массаны ас қасықпен салыңыз, екі жағынан 3-4 минут қуырыңыз.Көкөністермен бұқтырылған етҚұрамы:ПісіруЕтті тураңыз, қызарғанша қуырыңыз. Туралған пиязды қосып, су құйып, қайнатыңыз. Ұсақтап туралған бұрыш, саңырауқұлақтың жартысын, үгітілген сәбіз және томат пастасын майға қуырыңыз. Етке көкөніс, тұз қосып, аздап су құйып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз.
https://sputnik.kz/20230320/muftiyat-ramazan-ayynda-azyq-tulik-bagasyn-arzandatuga-undedi-33127023.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/1384/85/13848553_111:0:1891:1335_1920x0_80_0_0_b8a6c2107ee94000cb9f822ebfedd968.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ауызашар, тәтті тағам
Ауызашарға қандай тағам дайындаған жөн - 3 рецепт
10:23 25.03.2023 (жаңартылды: 10:45 25.03.2023) АСТАНА, 24 наурыз – Sputnik. Құптан намазына дейін тойып тамақ жеме керек екені айтылады. Ең дұрысы, бірнеше кептірілген жеміс жеу немесе су ішу, тек намаздан кейін ғана тамақ жеу керек.
Sputnik Өзбекстан асқазанда ауырлық тудырмайтын, бірақ ағзаға барлық қажетті дәрумен мен минерал беретін үш рецепт ұсынды.
Маринадталып пісірілген балық
Зімбір тамырының бір бөлігі
Балықты тазалап, құрғатып, кесіңіз. Қаймақ, үгітілген зімбір тамыры, сарымсақ, зәйтүн майы және дәмдеуіштерді араластырыңыз.
Балықты маринадтап, жарты сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін фольгаға орап, пеште 200 градуста 30 минут пісіріңіз. Дайын балыққа шөп себіңіз.
Пиязды ұсақтап тураңыз. Тауық етін кесіп, пияз және басқа ингредиенттерді қосыңыз. Табаға массаны ас қасықпен салыңыз, екі жағынан 3-4 минут қуырыңыз.
Көкөністермен бұқтырылған ет
Томат пастасы - 1 ас қасық
Етті тураңыз, қызарғанша қуырыңыз. Туралған пиязды қосып, су құйып, қайнатыңыз. Ұсақтап туралған бұрыш, саңырауқұлақтың жартысын, үгітілген сәбіз және томат пастасын майға қуырыңыз. Етке көкөніс, тұз қосып, аздап су құйып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз.