Денсаулық

Ауызашарға қандай тағам дайындаған жөн - 3 рецепт

© Sputnik / Абзал КалиевАуызашар
Ауызашар  - Sputnik Қазақстан, 1920, 25.03.2023
Жазылу
АСТАНА, 24 наурыз – Sputnik. Құптан намазына дейін тойып тамақ жеме керек екені айтылады. Ең дұрысы, бірнеше кептірілген жеміс жеу немесе су ішу, тек намаздан кейін ғана тамақ жеу керек.
Sputnik Өзбекстан асқазанда ауырлық тудырмайтын, бірақ ағзаға барлық қажетті дәрумен мен минерал беретін үш рецепт ұсынды.

Маринадталып пісірілген балық

Құрамы:
Балық - 300 г.
Қаймақ - 2 ас қасық
Зімбір тамырының бір бөлігі
Сарымсақ - 2 қалампыр
Зәйтүн майы - 1 ас қасық
Бұрыш, зира, шөптер
Пісіру
Балықты тазалап, құрғатып, кесіңіз. Қаймақ, үгітілген зімбір тамыры, сарымсақ, зәйтүн майы және дәмдеуіштерді араластырыңыз.
Балықты маринадтап, жарты сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін фольгаға орап, пеште 200 градуста 30 минут пісіріңіз. Дайын балыққа шөп себіңіз.

Тауық котлеті

Құрамы:
Тауық еті - 500 г.
Жұмыртқа - 2
Қаймақ - 2 ас қасық
Пияз - 1
ұн
Тұз, бұрыш
Пісіру
Пиязды ұсақтап тураңыз. Тауық етін кесіп, пияз және басқа ингредиенттерді қосыңыз. Табаға массаны ас қасықпен салыңыз, екі жағынан 3-4 минут қуырыңыз.

Көкөністермен бұқтырылған ет

Құрамы:
Ет - 800 г.
Шампиньон - 300 г.
Болгар бұрышы - 1-2
Пияз - 1
Сәбіз - 1
Томат пастасы - 1 ас қасық
Тұз, бұрыш
Пісіру
Етті тураңыз, қызарғанша қуырыңыз. Туралған пиязды қосып, су құйып, қайнатыңыз. Ұсақтап туралған бұрыш, саңырауқұлақтың жартысын, үгітілген сәбіз және томат пастасын майға қуырыңыз. Етке көкөніс, тұз қосып, аздап су құйып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз.
архив - Sputnik Қазақстан, 1920, 20.03.2023
Мүфтият Рамазан айында азық-түлік бағасын арзандатуға үндеді
Жаңалықтар
0