https://sputnik.kz/20221119/tumaudan-ayygu-ushin-mazir-29480335.html
Тұмаудан айығу үшін мәзірге қандай өнімдерді қосу керек
Тұмаудан айығу үшін мәзірге қандай өнімдерді қосу керек
Sputnik Қазақстан
АСТАНА, 19 қараша – Sputnik. Диетолог Эми Гудсон иммунитетті нығайтуға арналған ең тиімді өнімдерді атады. 19.11.2022, Sputnik Қазақстан
2022-11-19T11:36+0500
2022-11-19T11:36+0500
2022-11-19T11:36+0500
денсаулық
тұмау
https://sputnik.kz/img/81/76/817616_0:29:3072:1757_1920x0_80_0_0_c7bfdbcc9d8ebfc507df7d8c1a1e8acc.jpg
АСТАНА, 19 қараша – Sputnik. Диетолог Эми Гудсон иммунитетті нығайтуға арналған ең тиімді өнімдерді атады.Маман диетаға С дәруменін қосуға кеңес берді. Оның айтуынша, ол тек апельсин мен апельсин шырынында ғана емес, қызанақ, қызанақ шырыны, қызыл болгар бұрышы, құлпынай, шпинат сияқты жасыл көкөністерде де кездеседі, деп жазады Lenta.ru.Гудсонның айтуынша, мырыш иммундық жүйені нығайтуға ықпал етеді. Майлы емес сиыр еті минералдың көзі бола алады. Вегандар мен вегетариандар цинкті бұршақ дақылдарынан, жаңғақтардан, тұқымдардан, сүт өнімдерінен, тіпті қара шоколадтан ала алады. Диетологтың тізімінде грек йогурты да бар."Оның құрамында ас қорыту жолдарын қорғауға көмектесетін жақсы бактериялар бар", - деп түсіндірді ол.Қорытындылай келе, дәрігер суық мезгілде көк шайды жиі ішуге кеңес берді. Оның құрамында полифенолдар – ағзаға аурумен күресуге көмектесетін антиоксиданттар бар.
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/81/76/817616_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_7884e33eeb9e906dfc52a730a9caea84.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
тұмау
Тұмаудан айығу үшін мәзірге қандай өнімдерді қосу керек
АСТАНА, 19 қараша – Sputnik. Диетолог Эми Гудсон иммунитетті нығайтуға арналған ең тиімді өнімдерді атады.
"Флавоноидтар жидектерде, қырыққабатта, тіпті қара шоколадта, антоцианиндер жидектерде, жүзімде, анар мен құрмада, ал каротиноидтар асқабақ, манго және өрік сияқты қызғылт сары, сары және қызыл өнімдерде кездеседі", - деп тізіп берді диетолог.
Маман диетаға С дәруменін қосуға кеңес берді. Оның айтуынша, ол тек апельсин мен апельсин шырынында ғана емес, қызанақ, қызанақ шырыны, қызыл болгар бұрышы, құлпынай, шпинат сияқты жасыл көкөністерде де кездеседі, деп жазады
Lenta.ru.Гудсонның айтуынша, мырыш иммундық жүйені нығайтуға ықпал етеді. Майлы емес сиыр еті минералдың көзі бола алады. Вегандар мен вегетариандар цинкті бұршақ дақылдарынан, жаңғақтардан, тұқымдардан, сүт өнімдерінен, тіпті қара шоколадтан ала алады. Диетологтың тізімінде грек йогурты да бар.
"Оның құрамында ас қорыту жолдарын қорғауға көмектесетін жақсы бактериялар бар", - деп түсіндірді ол.
Қорытындылай келе, дәрігер суық мезгілде көк шайды жиі ішуге кеңес берді. Оның құрамында полифенолдар – ағзаға аурумен күресуге көмектесетін антиоксиданттар бар.