https://sputnik.kz/20220924/maman-miga-arnalgan-11-paydaly-onimdi-atady-27842205.html
Маман миға арналған 11 пайдалы өнімді атады
Маман миға арналған 11 пайдалы өнімді атады
Sputnik Қазақстан
Ми - көп энергияны тұтынатын және барлық калорияның шамамен 20% пайдаланатын орган, сондықтан күні бойы жақсы жұмыс істеуі үшін оған көп пайдалы тағам қажет 24.09.2022, Sputnik Қазақстан
2022-09-24T19:56+0500
2022-09-24T19:56+0500
2022-09-24T19:56+0500
денсаулық
ми
өнімдер
https://sputnik.kz/img/07e5/0c/14/18926051_0:120:1280:840_1920x0_80_0_0_994e35db4382be64dee5be8ec579d2b3.jpg
АСТАНА, 24 қыркүйек - Sputnik. Мидың жақсы жұмыс істеуі және өз функцияларын сақтауы үшін пайдалы тағамдарды жеу керек."Мидың жұмысын қалыпта ұстап тұру және есте сақтау қабілетін нығайту үшін дұрыс тамақтану керек. Өйткені күнделікті ішіп-жейтініміз миға айтарлықтай әсер етеді", - дейді неврология маманы, профессор, доктор Дерья Улдуз.Ол пайдалы тағамдарды атады."Бұл тағамдардың ішінде омега-3 бар майлы балық, В12 жұмыртқасы, қызыл ет және йогурт, В дәрумендерінің көзі ретінде тұтас дәндер, Е дәрумені бар грек жаңғағы (бір мезгілде омега-3 көзі), жержаңғақ және бадам бар", - дейді дәрігер. Маман мидың жұмысын жақсартатын көкөніс, жеміс пен дәмдеуіштерді атап өтті.Олардың қатарында томат, брокколи, алма, қаражидек, банан, тимьян, лимон, авокадо, куркума, даршын, зімбір бар.
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e5/0c/14/18926051_0:0:1280:960_1920x0_80_0_0_b55e9d324dfc6240a5fc183529f711fd.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ми, өнімдер
Маман миға арналған 11 пайдалы өнімді атады
Ми - көп энергияны тұтынатын және барлық калорияның шамамен 20% пайдаланатын орган, сондықтан күні бойы жақсы жұмыс істеуі үшін оған көп пайдалы тағам қажет
АСТАНА, 24 қыркүйек - Sputnik. Мидың жақсы жұмыс істеуі және өз функцияларын сақтауы үшін пайдалы тағамдарды жеу керек.
"Мидың жұмысын қалыпта ұстап тұру және есте сақтау қабілетін нығайту үшін дұрыс тамақтану керек. Өйткені күнделікті ішіп-жейтініміз миға айтарлықтай әсер етеді", - дейді неврология маманы, профессор, доктор Дерья Улдуз.
Ол пайдалы тағамдарды атады.
"Бұл тағамдардың ішінде омега-3 бар майлы балық, В12 жұмыртқасы, қызыл ет және йогурт, В дәрумендерінің көзі ретінде тұтас дәндер, Е дәрумені бар грек жаңғағы (бір мезгілде омега-3 көзі), жержаңғақ және бадам бар", - дейді дәрігер.
Маман мидың жұмысын жақсартатын көкөніс, жеміс пен дәмдеуіштерді атап өтті.
Олардың қатарында томат, брокколи, алма, қаражидек, банан, тимьян, лимон, авокадо, куркума, даршын, зімбір бар.