https://sputnik.kz/20220606/tamaq-auyrganda-qanday-tagamdar-25340485.html
Тамақ ауырғанда қандай тағамдарды жеген жөн
Тамақ ауырғанда қандай тағамдарды жеген жөн
Sputnik Қазақстан
Маман көптеген адамның сүйікті десерті саналатын балмұздақ туралы да айтты 06.06.2022, Sputnik Қазақстан
2022-06-06T11:27+0500
2022-06-06T11:27+0500
2022-06-06T11:27+0500
денсаулық
азық-түлік
https://sputnik.kz/img/1302/54/13025480_0:67:1280:787_1920x0_80_0_0_5df3e78954387838f44d9ee5eaf0ebc8.jpg
НҰР-СҰЛТАН, 6 маусым – Sputnik. Диетолог тамақ ауырғанда көмектесетін тағамдарды атады. Америкалық диетолог Лиза Янг сұлы ботқасына назар аударуды ұсынады, деп жазады Eat This порталы.Өйткені ол тамақтағы жағымсыз сезімді біраз басады. Сұлы құрамында қабынуға қарсы әсер ететін заттар бар. Холестерині аз, ал жасұнық проценті жоғары.Диетолог кальцийге, ақуыздарға және пробиотиктерге бай қарапайым йогуртты да осындай өнімдер қатарына жатқызды.Сондай-ақ, тауық сорпасы сияқты жылы тағамдарды мәзірге қосу маңызды. Өйткені ол натрийдің болуына байланысты организмдегі электролиттердің тепе-теңдігін орнына келтіре алады.Маман көптеген адамның сүйікті десерті - балмұздақ туралы да айтты. Оның сөзінше, десерт тамақтың ауыруын жеңілдетуге және ағзадағы гидратация деңгейін сақтауға көмектеседі.
https://sputnik.kz/20210901/tanerten-mi-tagam-18004956.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/1302/54/13025480_72:0:1209:853_1920x0_80_0_0_301d53bb85f8c493116e46b2f14ce602.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
азық-түлік
Тамақ ауырғанда қандай тағамдарды жеген жөн
Маман көптеген адамның сүйікті десерті саналатын балмұздақ туралы да айтты
НҰР-СҰЛТАН, 6 маусым – Sputnik. Диетолог тамақ ауырғанда көмектесетін тағамдарды атады.
Америкалық диетолог Лиза Янг сұлы ботқасына назар аударуды ұсынады, деп жазады
Eat This порталы.
Өйткені ол тамақтағы жағымсыз сезімді біраз басады. Сұлы құрамында қабынуға қарсы әсер ететін заттар бар. Холестерині аз, ал жасұнық проценті жоғары.
"Жұмсақ, ас қорыту жолымен оңай өтетін өнімдер жеген жөн", - деді Янг.
Диетолог кальцийге, ақуыздарға және пробиотиктерге бай қарапайым йогуртты да осындай өнімдер қатарына жатқызды.
Сондай-ақ, тауық сорпасы сияқты жылы тағамдарды мәзірге қосу маңызды. Өйткені ол натрийдің болуына байланысты организмдегі электролиттердің тепе-теңдігін орнына келтіре алады.
Маман көптеген адамның сүйікті десерті - балмұздақ туралы да айтты. Оның сөзінше, десерт тамақтың ауыруын жеңілдетуге және ағзадағы гидратация деңгейін сақтауға көмектеседі.