https://sputnik.kz/20220513/azyq-tulik-onimder-24782022.html
Қандай азық-түлік өнімдерін пісірер алдында жууға болмайды
Қандай азық-түлік өнімдерін пісірер алдында жууға болмайды
Sputnik Қазақстан
Сарапшылар қандай өнімдерді пісірер алдында жууға болмайтынын айтты. Суық су тағамның дәмін бұзып қана қоймай, қауіпті бактериялардың көбеюіне себепші болады. 13.05.2022, Sputnik Қазақстан
2022-05-13T08:05+0500
2022-05-13T08:05+0500
2023-08-10T17:15+0500
азық-түлік
https://sputnik.kz/img/07e5/07/1f/17739766_0:0:1271:715_1920x0_80_0_0_91abb287f3b10fd6caced126e0b8b677.jpg
Тауық етін және басқа да етті сумен жумаған жөн – өнімнің бетінде қауіпті бактериялар болуы мүмкін, етті жуған кезде олар жан-жаққа ұшып, адам терісіне түседі.Зиянды микроорганизмдерді тек жоғары температура жоя алады. Мамандар етті пісірер алдында ет шырынын майлықпен (салфетка) кетіруге кеңес береді. Осыдан кейін қолыңызды сабындап немесе жай сумен жуыңыз.Кейбіреулер кір мен бактериялар тамаққа түспеуі үшін жұмыртқаны жармай немесе қайнатпай тұрып жууды әдетке айналдырған, деп жазды РЕН ТВ.Дегенмен сарапшылар жуу кезінде қабықтың кеуекті беті арқылы барлық зиянды микроорганизм жұмыртқаға сіңетінін айтады.Сондай-ақ сарапшылар саңырауқұлақты ұзақ уақыт бойы жууға кеңес бермейді, өйткені олар суды тез сіңіреді – оларды шайып, дереу қағаз сүлгімен сүртіп тастау керек.
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e5/07/1f/17739766_0:0:953:715_1920x0_80_0_0_0b53fbb38bb1120978519c8c80bc35ff.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
азық-түлік
Қандай азық-түлік өнімдерін пісірер алдында жууға болмайды
08:05 13.05.2022 (жаңартылды: 17:15 10.08.2023) Сарапшылар қандай өнімдерді пісірер алдында жууға болмайтынын айтты. Суық су тағамның дәмін бұзып қана қоймай, қауіпті бактериялардың көбеюіне себепші болады.
Тауық етін және басқа да етті сумен жумаған жөн – өнімнің бетінде қауіпті бактериялар болуы мүмкін, етті жуған кезде олар жан-жаққа ұшып, адам терісіне түседі.
Зиянды микроорганизмдерді тек жоғары температура жоя алады. Мамандар етті пісірер алдында ет шырынын майлықпен (салфетка) кетіруге кеңес береді. Осыдан кейін қолыңызды сабындап немесе жай сумен жуыңыз.
Кейбіреулер кір мен бактериялар тамаққа түспеуі үшін жұмыртқаны жармай немесе қайнатпай тұрып жууды әдетке айналдырған, деп жазды
РЕН ТВ.Дегенмен сарапшылар жуу кезінде қабықтың кеуекті беті арқылы барлық зиянды микроорганизм жұмыртқаға сіңетінін айтады.
Сондай-ақ сарапшылар саңырауқұлақты ұзақ уақыт бойы жууға кеңес бермейді, өйткені олар суды тез сіңіреді – оларды шайып, дереу қағаз сүлгімен сүртіп тастау керек.