https://sputnik.kz/20220425/zhumyrtqany-molsherden-kop-pankreatit-24424480.html
Жұмыртқаны мөлшерден көп жесе, панкреатит асқынуы мүмкін - диетолог
Жұмыртқаны мөлшерден көп жесе, панкреатит асқынуы мүмкін - диетолог
Sputnik Қазақстан
Жұмыртқада өте көп холестерин бар, сондықтан қорыту үшін ауыр 25.04.2022, Sputnik Қазақстан
2022-04-25T07:58+0500
2022-04-25T07:58+0500
2022-04-25T07:58+0500
денсаулық
жұмыртқа
https://sputnik.kz/img/07e6/04/11/24262901_0:0:1281:721_1920x0_80_0_0_a160327797c12f62c03f11944358f260.jpg
НҰР-СҰЛТАН, 24 сәуір — Sputnik. Диетолог, тамақтану қауымдастығының мүшесі, медицина ғылымдарының кандидаты Дарья Русакова жұмыртқаны шамадан тыс жеудің қаупі туралы айтты.Жұмыртқаны көп мөлшерде және қатты қайнатылған күйінде жеу бауырға үлкен ауыртпалық болады. Бұл панкреатит пен холелитиаздың өршуіне әкелуі мүмкін, дейді диетолог URA.RU-ға.Бұл, негізінен, панкреатитке, асқазан-ішек жолдарының бұзылуына, холелитиазға бейім адамдарда байқалады. Сондай-ақ қарт адамдар үшін қауіпті. Өйткені оларда асқазан-ішек жолдарының функциясы бұзылған және ферменттік жүйе дұрыс жұмыс істемейді."Сондықтан олар үшін бір жегенде екі жұмыртқадан көп жемеуге тиіс", - деп қорытындылады диетолог.
https://sputnik.kz/20190223/qytai-plastikalyq-zhmyrtqa-9406946.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/07e6/04/11/24262901_0:0:769:577_1920x0_80_0_0_a89d1c63c9d68bb2ebaa93d42ff07a5e.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жұмыртқа
Жұмыртқаны мөлшерден көп жесе, панкреатит асқынуы мүмкін - диетолог
Жұмыртқада өте көп холестерин бар, сондықтан қорыту үшін ауыр
НҰР-СҰЛТАН, 24 сәуір — Sputnik. Диетолог, тамақтану қауымдастығының мүшесі, медицина ғылымдарының кандидаты Дарья Русакова жұмыртқаны шамадан тыс жеудің қаупі туралы айтты.
Жұмыртқаны көп мөлшерде және қатты қайнатылған күйінде жеу бауырға үлкен ауыртпалық болады. Бұл панкреатит пен холелитиаздың өршуіне әкелуі мүмкін, дейді диетолог
URA.RU-ға.
"Адамдар өт тас ауруы мен панкреатиттің өршуіне, түрлі ішек проблемаларына тап болуы мүмкін", - деп түсіндірді Дарья Русакова.
Бұл, негізінен, панкреатитке, асқазан-ішек жолдарының бұзылуына, холелитиазға бейім адамдарда байқалады. Сондай-ақ қарт адамдар үшін қауіпті. Өйткені оларда асқазан-ішек жолдарының функциясы бұзылған және ферменттік жүйе дұрыс жұмыс істемейді.
"Сондықтан олар үшін бір жегенде екі жұмыртқадан көп жемеуге тиіс", - деп қорытындылады диетолог.