https://sputnik.kz/20220422/sapaly-irimshikti-durys-tandau-24387177.html
Сапалы ірімшікті қалай дұрыс таңдау керек
Сапалы ірімшікті қалай дұрыс таңдау керек
Sputnik Қазақстан
Ашылғаннан кейін өнімді тоңазытқышта үш күнге дейін, мұздатқышта алты айға дейін сақтауға болады 22.04.2022, Sputnik Қазақстан
2022-04-22T16:14+0500
2022-04-22T16:14+0500
2022-04-22T16:14+0500
ірімшік
денсаулық
https://sputnik.kz/img/676/07/6760729_0:63:1201:738_1920x0_80_0_0_727a73a117cdd53433f9a918692f099a.jpg
НҰР-СҰЛТАН, 22 сәуір – Sputnik. Мамандар дүкеннен сапалы сүзбе қалай таңдауға болатынын айтты.Олардың айтуынша, өнімді таңдағанда құрамы мен сақтау мерзіміне назар аудару керек. Кез-келген сүзбе екі ингредиенттен тұруы керек: пастерленген сүт және ашытқы, фермент те болуы мүмкін, деп жазады "Москва24".Кейде өндірушілер ірімшікке кальций хлоридін қосады. Сондықтан өнім сапасын жоғалтады. Классикалық сүзбе құрамында өсімдік майлары немесе ақуыздар болмайды, әйтпесе ол ірімшік өніміне айналады. Қаптамадағы қосымша жазуларға назар аударудың да қажеті жоқ.Сүзбе құрамына тұрақтандырғыш, қоюландырғыш, бояғыш пен консерванттар кірмеуі керек. Қағаз қаптамадағы ірімшіктің жарамдылық мерзімі - жеті тәуліктен, вакуумдағысының мерзімі бір айдан аспайды. Ашылғаннан кейін өнімді тоңазытқышта үш күнге дейін, мұздатқышта алты айға дейін сақтауға болады.
https://sputnik.kz/20190309/Duniezhuzilik-densaulyq-saqtau-uiymy-qurt-ayran-9537104.html
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңалықтар
kk_KK
Sputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kz/img/676/07/6760729_66:0:1133:800_1920x0_80_0_0_e038f91fa753e907000eaf7b1ff54e45.jpgSputnik Қазақстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ірімшік
Сапалы ірімшікті қалай дұрыс таңдау керек
Ашылғаннан кейін өнімді тоңазытқышта үш күнге дейін, мұздатқышта алты айға дейін сақтауға болады
НҰР-СҰЛТАН, 22 сәуір – Sputnik. Мамандар дүкеннен сапалы сүзбе қалай таңдауға болатынын айтты.
Олардың айтуынша, өнімді таңдағанда құрамы мен сақтау мерзіміне назар аудару керек. Кез-келген сүзбе екі ингредиенттен тұруы керек: пастерленген сүт және ашытқы, фермент те болуы мүмкін, деп жазады
"Москва24".
Кейде өндірушілер ірімшікке кальций хлоридін қосады. Сондықтан өнім сапасын жоғалтады. Классикалық сүзбе құрамында өсімдік майлары немесе ақуыздар болмайды, әйтпесе ол ірімшік өніміне айналады. Қаптамадағы қосымша жазуларға назар аударудың да қажеті жоқ.
Сүзбе құрамына тұрақтандырғыш, қоюландырғыш, бояғыш пен консерванттар кірмеуі керек. Қағаз қаптамадағы ірімшіктің жарамдылық мерзімі - жеті тәуліктен, вакуумдағысының мерзімі бір айдан аспайды.
Ашылғаннан кейін өнімді тоңазытқышта үш күнге дейін, мұздатқышта алты айға дейін сақтауға болады.