Әлем

Ас тұзының жаңа қаупі анықталды

CC0 / LoggaWiggler / Соль
Соль - Sputnik Қазақстан
Жазылу
Созылмалы аллергиялық ауруға шалдықан пациенттердің терісінде натрий деңгейі нормадан 30 есе жоғары болып шықты

АСТАНА, 25 ақпан – Sputnik. Мюнхен (Германия) техникалық университетінің ғалымдары адам ағзасында ас тұзының жиналып қалуы аллергияның дамуына әкеп соғатынын анықтады. Бұл туралы MedicalXpress хабарлайды.

шай - Sputnik Қазақстан
Әлем
Шайдың сіз білмейтін 6 зияны
Мамандар атопиялық дерматит – созылмалы аллергиялық ауруға шалдықан пациенттердің тері үлгілерін зерттеген. Нәтижесінде зақымдалған тері бөлігінде натрий деңгейі нормадан 30 есе жоғары екені анықталды.

Зерттеушілердің мәліметінше, натрий хлоридінің әсерінен Th2-жасушалар интерлейкин-4 (IL-4) пен интерлейкин-13 (IL-13) ақуыздарын көбірек бөледі. Осының салдарынан, тері аурулары, оның ішінде атопиялық дерматит асқынады.

Ғалымдар тұзды көп қолданғандар қандай ауруларға шалдығатынын айтты

Зерттеу қорытындысы ағзада тұз жиналып қалған кезде, Т-жасушалар Th2-ге айнала бастайтынын көрсетті. Ал бұл ақабыну реакциясын қоздыратын антидене мен цитокиндерді көп мөлшерде өндіре бастайды екен.  

Жаңалықтар
0