Дәмді пиццаның басты құпиясы қамырды дұрыс илеу дейді аспаз Талех Алимарданов. "Үнемі айтып отырамын: нағыз пиццаны әзірлеу үшін, барыңды салып қамыр илеуге тиіссің. Итальян пиццасында қамырды жұқа етіп жаяды, алайда кейбіреулерге қамырдың қалың болғаны да ұнап жатады", — дейді Алимарданов Sputnik Әзербайжан агенттігіне берген сұхбатында.
Нағыз итальян пиццасын әзірлеу үшін арнайы тұздық жасау қажет, қызанақ пастасы немесе кетчуп пайдаланған дұрыс емес.
Ингредиенттер:
Кілегей тұздығы (пиццерияның арнайы әдісімен әзірленген)
Пармезан
Пепперони шұжығы
Моцарелла ірімшігі
Тұздалған қияр
Қызыл пияз
Орегано
Қамыр:
Ұн – 2,5 стақан
Зәйтүн майы – 2 ас қасық
Құрғақ ашытқы – 2 шәй қасық
Тұз – ½ шәй қасық
Жылы су – 1 стақан