Қоғам

Картопты суық суға салып пісіруге болмайды – қателік неге әкеп соғады

© Sputnik / Владимир Астапкович / Медиабанкке өтуКартофель
Картофель - Sputnik Қазақстан
Жазылу
Картопты тұтыну арқылы адам ағзасы магний, кальций, темір, марганец, йод, натрий, күкірт секілді қажетті элементтер алады

АЛМАТЫ, 8 қазан – Sputnik. Картопты суық суға салып пісірген кезде оның құрамындағы нәрлі заттардың көп бөлігі жоғалып кетеді. Ең дұрысы, шикі картопты қайнап тұрған суға салу. Тіпті тұзды біраз қайнап, жұмсарған кезде қосу керек, деп жазды РИА Новости Wirtualna Polska поляк порталына сілтеме жасап.

Мұқият жуылған немесе қабығы ашылған картопты қайнаған суға салып, отты орташа етіп қойып, 15-20 минут қайнатқан жөн. Ал біраз уақыттан бері тұрған картопты қабығымен пісіру керек7 Cебебі барлық қажетті зат қабығының астында болады. Тазалаған кезде де қабығын мүмrіндігінше жұқа етіп алу керек.

Картоп қайнап жатқан суға литріне 250 миллилитр мөлшерінде сүт, май мен пияз қосуға болады. Сонда дәмдірек бола түседі.

Басылым картоптың С дәруменге бай екенін де еске салды. Сонымен қатар картопты тұтыну арқылы адам магний, кальций, темір, марганец, йод, натрий, күкірт секілді қажетті элементтер алады.

Жаңалықтар
0